De prijzen tussen diverse soorten dakgoten verschillen behoorlijk. Voor een reguliere kwalitatief goede zinken dakgoot betaal je zo een €19 per strekkende meter. De meeste goten worden tot een lengte van 3 meter geleverd. Bij grotere lengtes dienen ze aan elkaar gesoldeerd te worden. Deze prijs is exclusief bevestigingsmaterialen en montagekosten. Een PVC dakgoot kost €12 per strekkende meter en is dus wat goedkoper dan de zinken varianten. Houd wel rekening met het feit dat de PVC dakgoten minder lang meegaan dan de zinken dakgoten. Een gemiddelde PVC dakgoot gaat 25 jaar mee, een zinken dakgoot tot wel 50 jaar.

Vergeet ook niet de montagekosten mee te nemen in de berekening. Vaak is het monteren een heel precieze klus waarvoor behoorlijk wat vakmanschap is vereist. Als de dakgoot niet goed of juist te veel afloopt kan het water niet weg of zal de goot overstromen. Bovendien gaan de goten zoals gezegd tientallen jaren mee waardoor het inhuren van een loodgieter al snel een goede investering zal zijn. Mocht je een loodgieter willen inhuren, overweeg dan om prijsopgaven aan te vragen bij verschillende bedrijven in de buurt. In sommige gevallen verschillen de prijzen tussen de diverse specialisten behoorlijk en soms zal daardoor de totaalprijs voor het aanbrengen van de dakgoten behoorlijk variëren. Let echter niet alleen op de prijs, maar let ook op de kwaliteit. Een niet goed opgehangen dakgoot zal immers veel minder lang meegaan dan een exemplaar dat wel degelijk en juist is opgehangen.

Wil je nieuwe dakgoten laten plaatsen?

Neem eens vrijblijvend contact op met dakdekkers om de mogelijkheden te bespreken wat betreft het vervangen van de dakgoten. Het is belangrijk dat het regenwater zo snel mogelijk van het dak via de dakgoten in de riolering terechtkomt. Daarom kun je het beste het aanbod in jouw regio voor deze dienst vergelijken. Met onze offerte service kom je in contact met dakdekkers en krijg je een goed beeld van de markt. Zo betaal niet niet te veel voor nieuwe dakgoten en kun je een betere keuze maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Dakgoten
> Dakgoten materialen
> Dakgoten schoonmaken
> Vervangen
> Advies