Een verstopte dakgoot kan voor veel ongemakken zorgen. Het bekendste is natuurlijk de overstromende dakgoot. Als de dakgoot op een plek overstroomt waar je niet vaak komt, dan is het soms aantrekkelijk om de verstopping lekker te laten zitten. Je merkt er toch niet heel veel van en het is soms een dure grap om de lekkage te verhelpen. Toch is dat niet verstandig. Door de overstromende dakgoot kan water de muren in trekken waardoor die veel te nat worden. Het gevolg daarvan kan in eerste instantie witte aanslag aan de buitenzijde van de muur zijn, maar in een later stadium kan het zelfs zorgen voor waterschade, waaronder schimmels en vochtplekken. Bovendien kan een overstroming de dakgoot aantasten omdat het continu onder water staat en de roestvrije laag daarmee aangetast kan raken.

Kortom; het is van belang dat de dakgoten schoon worden gehouden. Dat is een klusje dat prima zelf uit te voeren is. Afhankelijk van de locatie van de dakgoten dient dat eens in de paar jaar tot eens per jaar uitgevoerd te worden. Als je bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving woont of veel hoge bomen in de buurt van je huis hebt staan, dan zullen de dakgoten snel verstopt raken.

Behalve verstopte dakgoten kunnen de regenpijpen zelf ook verstopt raken. Doordat de regenpijpen soms aan elkaar gelijmd worden, ontstaat er een plek waar mos grip kan hebben. Als er eenmaal iets aan de binnenzijde van de pijp groeit, kan er steeds meer onkruid gaan groeien, ook weer met een verstopping tot gevolg. Deze verstopping kan worden verholpen door de regenpijp door te steken, de verstopping zal dan deels oplossen en wegspoelen. Ook dit is prima zelf te doen, maar als je daar de kennis niet voor hebt of het te lastig vindt, dan zijn er voldoende bedrijven die dit voor je uit handen kunnen nemen. Doorgaans wordt hiervoor een rioolontstopper ingeschakeld; er zijn zeker dergelijke bedrijven bij je in de buurt die het voor je kunnen opknappen!

Huur een specialist in

Neem vrijblijvend contact op met specialisten in je regio door gebruik te maken van onze offerte service. Door het volgende formulier in te vullen krijg je een goed beeld van wat een dakdekker voor je kan betekenen wat betreft het schoonmaken van je dakgoten.